PROJECTEN
Het voedselsysteem bestaat uit vele samenhangende elementen. Als je iets verandert, bijvoorbeeld, het grootschaliger produceren van agrarische producten werkt dat door tot in alle hoeken en gaten van het systeem zoals bodemvruchtbaarheid, voedingswaarde, arbeidsplaatsen, watergebruik etc. Dat is vergelijkbaar met het veranderen van een rij of kolom aan Rubic’s Cube.
Projecten
​
Voedselvraagstukken staan nooit op zichzelf maar vormen altijd een onderdeel van een systeem. Een van onze founding fathers, Wayne Roberts, gebruikt de Rubic cube als metafoor om de complexiteit van het voedselsysteem aan te geven. Het draaien aan een vlak verandert meteen alle andere posities van al die andere vlakken. Werken aan oplossingen vereist dus afstemming en samenwerking met en tussen al die andere posities.
De Food Council MRA verbindt en ondersteunt burgers, overheden en ondernemers bij het opzetten en uitvoeren van de volgende projecten
Voedselwarenhuis
School of Food
De Nieuwe Markt
Voedselcommons
Stadslandbouw
Food Fund
Food Desk
Fair Food Fund
​
Een bijdrage aan de herstructurering van de Amsterdamse straatmarkten
Werken aan werkruimte voor kennisdeling, co-creatie en samenwerking tussen voedselorganisaties in Amsterdam.
Een regionaal kennis en data platform dat de vernieuwing van het voedselsysteem onderop verstrekt.
Een zelfstandig gebiedsfonds met een thematische focus van, voor en door de regio.
Werken aan een alternatieve supermarkt, grote kansen door vele kleine ondernemers bij elkaar te brengen.
Boeren in de stad. Versterken van kennis en initiatieven in de stad.
Commons zijn gemeenschappen die een gezamenlijk goed (common goed) beheren zonder afhankelijkheid van de overheid of de markt.
Food Council MRA werkt samen met de True Animal Protein Coalitie (TAPPC) aan de opzet van een Amsterdams fonds voor eerlijk voedselprijzen.
Kiss the ground
ANFP
Kiss the Ground is een serie bijeenkomsten georganiseerd door Slow Food Amsterdam in samenwerking met Food Council MRA over gezonde bodems.
The Amsterdam Network for Food Planning is an interdisciplinary and inter-institutional platform for students, young professionals, scholars and citizens who are interested in the future of food in Amsterdam.