Kernteam

Net als de betrokken partijen in het voedselvraagstuk representeert ons team de verbinding tussen mensen van verschillende invalshoeken, allen met een andere achtergrond en kijk op de Food Council MRA en haar diensten.

Het kernteam bestaat momenteel uit vrijwilligers die het bureau van de Food Council MRA vormen.

Image by The Matter of Food

TEAM

Arnold

van der Valk

linkedin-logo_edited.png
Co Founder

Arnold van der Valk (1953) is mede-oprichter van Food Council MRA en emeritus hoogleraar landgebruiksplanning van Wageningen Universiteit. Na zijn pensionering in 2017 is hij intensief betrokken geraakt bij burgerinitiatieven op het gebied van voedsel en stadslandbouw, zowel nationaal als in de metropoolregio Amsterdam. Zijn specialismen zijn voedselplanning, stadslandbouw en voedsellandschappen.

Otto

Buurma

linkedin-logo_edited.png
Planning

Otto Buurma (1994) is een afgestudeerd Sociaal Geograaf en Planoloog van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het schrijven van zijn scriptie over stadslandbouw in Amsterdam is hij in contact gekomen met de FC MRA. Vanaf de zomer van 2020 is hij ook actief lid geworden. Daarnaast is hij werkzaam bij een stedenbouwkundig adviesbureau.

Brian

Ruijter

linkedin-logo_edited.png
Data & technology

Brian Ruijter (1994) heeft zich na zijn studie Industrial Design Engineering aan de TU Delft gericht op duurzaamheid in en rond de bebouwde omgeving. Hij is naast zijn werkzaamheden bij FC MRA betrokken bij verscheidene passive housing en permaculture projecten.

Jeffrey Spangenberg

linkedin-logo_edited.png
Co Founder

Jeffrey Spangenberg  Co-Founder Food Council MRA.

Houdt zich bezig met voedseltransitie en voedsel innovatie vraagstukken. Oprichter en initiator van verschillende voedselprojecten en food events, zoals World of Food, Food Night, We Feed the city. Heeft een achtergrond in bedrijfskunde, antropologie en filosofie. Op dit moment voorziter van Slow Food Amsterdam.

Sophia

Bensch

linkedin-logo_edited.png
Community

Sophia Bensch (1993) is mede-oprichter van de Stichting Taste Before You Waste, buurtwerker en activist. Naast de strijd tegen voedselverspilling, zet zij zich in voor educatie en burgerparticipatie, in het streven tot democratisering van voedsel.

Britt

Trago

linkedin-logo_edited.png
Communicatie & strategie

Britt Trago (1999) heeft Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de UvA. In het laatste half jaar van haar studie heeft ze extra vakken gevolgd bij de bachelor Future Planet Studies. Via het vak Food and the City kwam ze in contact met de FC MRA. Momenteel is ze aan het specialiseren in permaculture met het doel om een steentje bij te dragen aan de voedseltransitie.

We zijn opzoek naar voedselveranderaars, neem vrijblijvend contact op.

Bedankt voor de inzending!

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest