Team
​
Net als de betrokken partijen in het voedselvraagstuk representeert ons team de verbinding tussen mensen van verschillende invalshoeken, allen met een andere achtergrond en kijk op de Food Council MRA en haar diensten.
​
Het team bestaat momenteel uit vrijwilligers die het bureau van de Food Council MRA vormen. We werken zowel in het Nederlands als in het Engels.
​
​
TEAM
Arnold van der Valk
Co-founder
Planning & stadslandbouw
Arnold van der Valk is mede-oprichter van Food Council MRA en emeritus hoogleraar landgebruiksplanning van Wageningen Universiteit. Na zijn pensionering in 2017 is hij intensief betrokken geraakt bij burgerinitiatieven op het gebied van voedsel en stadslandbouw, zowel nationaal als in de metropoolregio Amsterdam. Zijn specialismen zijn voedselplanning, stadslandbouw en voedsellandschappen.
Ying-Tzu Lin
Urban planning & research
Ying- Tzu has background in Agronomy, Sociology and Landscape architecture and planning. She is currently the PhD researcher in urban planning at the University of Amsterdam. Her research interest focus on public space and food. Since 2021 she is the chair of Amsterdam Food and Planning Network.
Ciska Ulug
Participatory research
Ciska is finishing her PhD at the University of Groningen. Her thesis, entitled Planting Possibilities, focuses on how community-based food collectives contribute to sustainable food systems. Her main research interests revolve around (food system) sustainability, community initiatives, and (more generally) the role of citizen action for sustainable societies. Her theoretical interests include community and diverse economies, social innovation, and social practice theory. She especially likes to explore the above through ethnographic, participatory, and creative methods. Otherwise, she likes to go on bike rides, make collages, and play with her kitten, Patatje.
​
Jeffrey Spangenberg
Co-founder
Entrepreneurship & innovation
Jeffrey Spangenberg houdt zich bezig met voedseltransitie en voedsel innovatie vraagstukken. Oprichter en initiator van verschillende voedselprojecten en food events, zoals World of Food, Food Night, We Feed the city. Heeft een achtergrond in bedrijfskunde, antropologie en filosofie. Op dit moment Fundraiser van Slow Food Nederland.
​
​
Lotte Opdam
Landbouw & filosofie
Lotte Opdam heeft afgelopen jaren aan Wageningen Universiteit Internationale Ontwikkelingen gestudeerd met de specialisatie op duurzame landbouw en voedselsystemen. Inmiddels bereidt ze haar studie uit met Filosofie in Amsterdam. Ze gebruikt de ervaring van opgroeien op een biologisch-dynamische stadsboerderij, vrijwilligerswerk op een tuinderij en de kennis van haar studies om zich op allerlei manieren in te zetten voor het verduurzamen van de landbouwsector.
​
​
​
​