Team

Net als de betrokken partijen in het voedselvraagstuk representeert ons team de verbinding tussen mensen van verschillende invalshoeken, allen met een andere achtergrond en kijk op de Food Council MRA en haar diensten.

Het team bestaat momenteel uit vrijwilligers die het bureau van de Food Council MRA vormen. We werken zowel in het Nederlands als in het Engels.

Image by The Matter of Food

TEAM

APAVanDerValk04_edited_edited_edited_edi

Arnold van der Valk

linkedin-logo_edited.png

Co-founder

Planning & stadslandbouw

Arnold van der Valk is mede-oprichter van Food Council MRA en emeritus hoogleraar landgebruiksplanning van Wageningen Universiteit. Na zijn pensionering in 2017 is hij intensief betrokken geraakt bij burgerinitiatieven op het gebied van voedsel en stadslandbouw, zowel nationaal als in de metropoolregio Amsterdam. Zijn specialismen zijn voedselplanning, stadslandbouw en voedsellandschappen.

Ying-Tzu.jpeg

Ying-Tzu Lin

linkedin-logo_edited.png

Urban planning & research

Ying- Tzu has background in Agronomy, Sociology and Landscape architecture and planning. She is currently the PhD researcher in urban planning at the University of Amsterdam. Her research interest focus on public space and food. Since 2021 she is the chair of Amsterdam Food and Planning Network. 

Ciska Ulug photo.jpeg

Ciska Ulug

linkedin-logo_edited.png

Participatory research

Ciska is finishing her PhD at the University of Groningen. Her thesis, entitled Planting Possibilities, focuses on how community-based food collectives contribute to sustainable food systems. Her main research interests revolve around (food system) sustainability, community initiatives, and (more generally) the role of citizen action for sustainable societies. Her theoretical interests include community and diverse economies, social innovation, and social practice theory. She especially likes to explore the above through ethnographic, participatory, and creative methods. Otherwise, she likes to go on bike rides, make collages, and play with her kitten, Patatje.

jeff_edited.jpg

Jeffrey Spangenberg

linkedin-logo_edited.png

Co-founder

Entrepreneurship & innovation

Jeffrey Spangenberg houdt zich bezig met voedseltransitie en voedsel innovatie vraagstukken. Oprichter en initiator van verschillende voedselprojecten en food events, zoals World of Food, Food Night, We Feed the city. Heeft een achtergrond in bedrijfskunde, antropologie en filosofie. Op dit moment Fundraiser van Slow Food Nederland.

DSC04244_edited_edited.jpg

Sophia Bensch

linkedin-logo_edited.png

Community building & activism

Sophia Bensch is mede-oprichter van de Stichting Taste Before You Waste, buurtwerker en activist. Naast de strijd tegen voedselverspilling, zet zij zich in voor educatie en burgerparticipatie, in het streven tot democratisering van voedsel.

Lotte_Opdam.jpg

Lotte Opdam

linkedin-logo_edited.png

Landbouw & filosofie

Lotte Opdam heeft afgelopen jaren aan Wageningen Universiteit Internationale Ontwikkelingen gestudeerd met de specialisatie op duurzame landbouw en voedselsystemen. Inmiddels bereidt ze haar studie uit met Filosofie in Amsterdam. Ze gebruikt de ervaring van opgroeien op een biologisch-dynamische stadsboerderij, vrijwilligerswerk op een tuinderij en de kennis van haar studies om zich op allerlei manieren in te zetten voor het verduurzamen van de landbouwsector.

We zijn opzoek naar voedselveranderaars, neem vrijblijvend contact op.

Bedankt voor de inzending!

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube