Meer

Regenerating our soil

 

Waarom?

 

De aarde en ook steeds meer de aardlingen komen steeds meer in ademnood. Letterlijk doordat de planeet aan het verstikken is en figuurlijk doordat we zelf steeds mee snakken naar een toekomst van hoop. Er is een groeiend gevoel van machteloosheid dat meester van ons maakt. Dat willen we krachtig tegenspreken. Kiss The Ground is een prachtig vehicle omdat succesvol en aanstekelijk uit te kunnen dragen. 

 

Op 5 juni 2021 lanceren de Verenigde Naties het Decennium van Ecosysteem Restauratie (2021-2030). 

Dit is hét decennium waarin wij de degradatie van ecosystemen moeten stoppen, onze ecosystemen regenereren en daarmee ook de relatie tussen mens en natuur herstellen. Succes hangt van ons allemaal af. 

 

Kiss The Ground biedt handelingsperspectief met grote dosis liefde en hoop. We gebruiken deze positieve boodschap lokaal en regionaal om de regio in hun kracht te zetten en om een positief verschil te maken voor onze planeet. Kiss the ground staat in het teken van  een structurele aanpak van het Decennium van Ecosysteem Restauratie. 

 

WAT

We willen de kansen voor een structurele aanpak vergroten door aan een brede gebiedsgerichte coalitie te werken.  Een coalitie dat net zoals een ecosysteem verbonden is met omgeving. Dat kunnen hyperlokale activiteiten zijn van Postzegelparkjes tot grote acties zoals het behoud van de Lutkemeer. Dat doen we met activiteiten gericht op bewustwording, onderzoek, samenwerking, actievoeren, ontwikkeling  en innovatie. 

 

DOEL

Het co creëren van een regionaal manifest waarin we met elkaar afspraken maken om te komen tot een regeneratief systeem. Een manifest dat van onderop ontstaat samen met de partijen die aan de basis staan van de verandering en vernieuwing. 

 

WIJ

Kiss the Ground is een een initiatief van Slow Food Amsterdam en de Food CouncilMRA. Het project zien we vooral als een project van onzeregio waar onze aandacht vooral gericht is op samenwerking, co-creatie  en het vasthouden van depositie energie wat nodig is om te komen tot structurele veranderingen.

Image by Mika Baumeister
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest